Zanna Chanel.

Efter juluppehållet i skolan har vi nu äntligen börjat läsa Bildjournalistiska Metoder A. Det betyder att jag har fått umgås väldigt intensivt med min Canon de senaste veckorna. Underbart. Nästa vecka börjar jag med blixt- och sportfoto, men just nu är det storytelling som gäller.




Hela helgen har jag kämpat med något som jag avskyr. Att döda älsklingar. Det är svårt. Riktigt svårt. Dessa bilder på Zanna är personliga favoriter, men så har vi frågan jag avskyr, finns det plats för båda? Zanna är en klasskompis till mig, precis som alla andra jag har valt att göra mitt reportage om. På fredag ska det vara klart, och som vanligt har jag tagit mig sand över anklarna.



Marrakech.











Tre veckor i Marocko går snabbt. Lite för snabbt. Men nu är jag tillbaka till gråa, kalla och faktiskt, fruktansvärt trista Sundsvall. Verkligheten kom som en käftsmäll när vi kom tillbaka till Sverige, snö och minusgrader. Marocko har varit upplevelserikt och udda. Härligt men också lite förjävligt vissa stunder. Stunder när jag har blivit utskälld och bortjagad när jag höjt kameran. Marockaner gillar inte fotografer, det är ett som är säkert. Tur att där fanns mycket annat att plåta. Ja, jag är lite bitter. Men, dessa tre veckor har gett mig mycket skratt, många spännande möten och underbara minnen.

Vi började vår resa i Marrakech. En galen storstad fylld med åsnor, försäljare, dansare, sierskor, ormtjusare och bedragare. Vi hängde mest vid Jamaal el fna och de underbara smågränderna runt om.

RSS 2.0